top of page
  • Writer's pictureДиди Иванова

За бебето - с любов

Updated: Mar 11, 2018



Най-накрая: деветте месеца очакване свършват и вие държите новороденото си бебе в ръце. Поздравления! За една майка със сигурност няма нищо по-хубаво от това да види за първи път очите на детето си и нежно да го притисне до себе си. Малките са невероятно сладки и същевременно толкова безпомощни.


И майчините ви инстинкти бързо се събуждат. Често още в първите дни, в които сте заедно, идват и първите въпроси и колебания. Какво е най-важното в грижата за моето бебе? Как да предпазя кожата на детето си от вредните външни влияния? Кои продукти са подходящи за нежната бебешка кожа?

Когато говорим за бебешката кожа, определенията „кадифена” и „нежна” са наистина най-подходящите. От една страна кожата на малките е доста по-тънка от тази на възрастните, и от друга – тя все още не е в състояние да се вроговява и затова е много мека и нежна на пипане. За съжаление това не винаги е предимство. Понеже кожата на бебетата и малките деца няма устойчивата роговица, тя реагира много повече на вредните екологични въздействия и болестотворните микроби.


Освен това е и много бедна на мазнини, което я прави още по-чувствителна и податлива. Ето защо не е чудно, че бебешката кожа се нуждае от специални грижи и избрани продукти, които да отговарят на нейните изисквания.  Сред богатата гама от продукти на Форевър Ливинг Продъктс има такива, които са много подходящи за специализираната грижа за кожата на бебетата и малките деца: крем с алое и прополис (код: 051), лосион с алое (код: 062) и  алое вера гел (код: 061). 

Кремът с алое и прополис е грижата, от която се нуждае нежната бебешка кожа. Той действа силно овлажняващо и е много подходящ за сухата и чувствителна бебешка кожа. Най-добре е редовно да мажете с него сухите участъци. За допълнително третиране използвайте лосионът с алое . Изсипете малко от него върху дланите си и го нанесете с масажиращи движения върху бебешкото тяло.  Чувствителната област под пелените причинява големи грижи най-вече на младите майки.


Правилото тук е по възможност да не допускате зачервявания, кожни раздразнения и обриви. Отнасяйте се към бебешкото дупе с особено внимание: при всяка смяна на пелените изплаквайте обилно с чиста вода и подсушавайте добре. След това нанасяйте тънък слой алое вера гел и оставяйте да подейства известно време.


Ако все пак областта под пелените се зачерви, свалете дрешките от кръста надолу и пелените, напръскайте кожата с Алое фърст и оставете кожата да "подиша" на въздух докато попие фърста. Така оставете бебенцето поне 10 минути, а ако е силно зачервена кожата то сложете отдолу непромокаема подложка и оставете бебето без пелени и дрешки надолу (стаята трябва да е затоплена добре). Кожата се успокоява много по-бързо и лесно.

И след първите месеци на вашето дете, Форевър ще ви предложи продукти, с помощта на които „големите” малчовци да растат обгрижени. Когато излизате на разходка или за игри на открито, кожата, както в бебешка, така и в детска възраст, се нуждае от специални грижи. Ето защо е добре обилно да намазвате лицето и ръцете на детето преди всяко излизане навън. Тук отново препоръчваме кремът с алое и прополис . 

През летните месеци не забравяйте да добавите и слънцезащитен крем (код: 199) или слънцезащитен спрей с алое вера (код 319) . Не забравяйте, че бебетата и малките деца не бива да бъдат излагани на директно слънце, те винаги трябва да имат кърпа или шапка на главата, когато са навън.

След като се приберете в къщи, използвайте нежния към кожата течен сапун с алое (код: 038) , за да изкъпете детето си – той не изсушава допълнително детската кожа, а косата измийте с шампоана с алое и жожоба (код: 260) .  Който вече има деца, знае много добре: на площадката или у дома – малки „произшествия” се случват често.


Драскотоните или ухапванията от комари не са проблем ако разполагате с вазелина за устни с алое (код: 022) . Практичният стик е подходящ за пътувания, събира се дори в джоба и винаги е на разположение. А вкъщи можете да използвате универсалния спрей за първа (и всякаква друга помощ) алое фърст (код: 040) . 

С продуктите на Форевър Ливинг Продъктс всяка майка може да е уверена, че е избрала най-добрата грижа за кожата на своето малко съкровище. 

Препоръчваме ви:

Aloe Propolis Creme / Крем с алое и прополис Към високото съдържание на алое в този крем са добавени важни съставки като пчелен прополис, разтворими протеини, ензимни комплекси, естествени антиоксиданти (витамини А, С, Е) и растителни екстракти. Те правят крема идеален за ежедневната грижа за чувствителната бебешка кожа.

Aloe Lotion / Лосион с алое вера Многофункционален, омазняващ и овлажняващ лосион, особено подходящ за чувствителна и суха кожа. Идеален за нанасяне след баня или за бебешки масаж. Съдържа цялата сила на алоето, допълнена с масло от жожоба, витамин Е, колаген и еластин.

Aloe Vera Gelly / Алое вера гел Прозрачен гел с високо съдържание на чисто алое. Гелът от алое успокоява кожата, особено в областта на пелените, овлажнява и освежава. Тубичката алое вера гел съдържа цялата силата на растението и е много подходяща за бебешката кожа

27 views0 comments
bottom of page